14 Temmuz 2012 Cumartesi

CANNES


Arzu'nun benzetmesi: 
Akçay burası:)

Fransa'nın Côte d'Azur bölgesinde bulunan Cannes'da, 2 upuzun cadde boyunca sıralanmış ultra lüks mağazaların yerine koy dönercileri, büfeleri, ne bileyim çay bahçelerini, al sana Akçay:)

Hem Akçay'ın da festivali var ne olmuş???

Şaka bir yana yorucu ve dumur edici Monaco-Monte Carlo gezimiz sonrası Nice'e dönmek yerine gelmişken bir de Cannes'ı görelim dedik. Hani mesafe az, zamanımız da var.

Saat 18:30 civarı Cannes'a varıyoruz. Bir yere ilk adım attığında fiziki durumun çok önemli. Yorgunluğu geçtim, ama AÇIZ! Algımız doğrudan yemeğe odaklandığından hem ucuzluk, hem tuvalet hem de Wi-fi açısından en mantıklısı McDonalds. Utanç verici ama ilk kez yurt dışında yemek için giriyoruz. Bir de bulabilsek? Bulduk canım, yarım saat aradık sadece:)

























Bu saatte gördüğümüz mağazaların isimleri, vitrinleri ayrı bir blog gerektiriyor. Yemek, İnternet faslından sonra ayıp olmasın biraz fotoğraf çekelim diyoruz. Aaa bir de ne görelim
, bir grup insanı kırmızı halıda çeken başka bir grup insan: Turistler ;)



Cannes Film Festival'inin yapıldığı binanın önündeyiz. Hayal kırıklığı: onca güzelim filme ev sahipliği yapan binanın estetik olmasını beklerdim. İster istemez Emek Sineması geldi gözlerimin önüne. Bilmem anlatabildim mi?

Saat 20:30 olmuş, biraz daha gezinip, fotoğraf çekip dönelim diyoruz vakitlice. O da ne? İnsanlar çekilmiş sokaklardan! Ne oluyo laaann!!! Walking Dead durumu, aha işte şimdi köşeden bir zombi fırlayacak korkusu:))

21:12 trenine biniyoruz. Yarım saat sonra oteldeyiz, bavulumuzu toplar, duşumuzu alır, Bordeaux şarabımızı içer, vakitlice uyuruz diye konuşuyoruz trende. Tabii, oldu canım... Tam 3,5 saat sürüyor yolculuk!!! Niye? Hala nedenini bilmiyoruz. Gerçi trenin kondüktörü de bilmiyordu ya. Nice'e 3 durak kala tren durdu. Kırmızı ışık yanmış. Bir Fransız yolcuya gecikmenin nedenini sorunca "It's France!" dedi, o kadar. Evet Iit's France, baby!" deyip içimden bir sürü iyi dilek yolluyorum SNCF'ye (Fransa'nın resmi tren işletmesi).

Şarap yalan oldu :(((


(Yudum)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder