8 Temmuz 2012 Pazar

BRÜKSEL: Nokta Atışı


Dar vakitlere sığdırdığımızda bir şehri, ister istemez seçim yapmak zorunda kalıyorsun. Önceden geniş zamanlarda yapmayı düşlediğin şeyler arasından bir kaç tanesi öne fırlıyorlar. Neymiş onlar? MOKAFE 'de waffle yemek ve MORT SUBİTE'de bira içmek...

Trenden iner inmez gözümüzü waffle ve sonrasında bira bürümüş halde ilerlerken kendimizi Grand Place'de buluyoruz. 15.yy dan kalma Belediye Binası, Şehir Müzesi, Pigeon ve Cygne binaları. Çok gotik, çok şık, çok bir şey:) 


1847'de açılan ve içinde bir çok butik, cafe ve restoranın olduğu Royal Galleries of Saint Hubert'te bulunca ve Mokafe'ye girip şehrin en hakiki waffle'ını yiyince ohh be diyorsun. Bu arada buradaki waffle çatal ve bıçakla yeniyor, normalde yenmesi gerektiği gibi:))) Üstelik bu kadar pahalı dükkanların olduğu bir galeride böyle uygun fiyata waffle yemek pek keyifli;)) 




Hazır keyfimiz yerindeyken taa İstanbul'dayken kafama koyduğumuz Mort Subite'ye çabucak gitmek ise şahane oldu. Zira hemen galeriden çıkınca sağda el salladı bize:)) "Mort Subite" Ani Ölüm demek...Evet bir bar için çok fena bir isim gibi gelebilir ancak vakti zamanında civardaki banka çalışanları öğle molasında bu bara gelip hem içip hem de oyun oynarlarmış. Zaman daralınca da oyunu kaybende kalırmış ihale :)) Yerel bira denemecisi olarak şahsım Trappist içti, bardak altlığını da hatıra olarak aldı:))) Arzu ise bu bar için özel üretim olan "Mort Subite Lambic Blanche" içti gülümseyerek; bira sevmemesine rağmen. 

Sonrasında yağan yağmura Arzu'nun şemsiyesiyle eşlik ederek istasyona yürüyüş bu kısa ama keyifli Brüksel gezisinin son güzel nokta atışı oldu;)) fena mı oldu? İyi oldu, güzel oldu. Bir gün özellikle gece hayatı için gelmek lazımmış, çok eğlenceliymiş, öyle diyor Arzu ;)

Sizin için nokta atışı önerileri :
• Belçika'nın Eyfel Kulesi diye geçen insanların atom enerjisinin dünyayı kurtarabileceğine inandıkları bir dönemde (1958) yapılmış ATOMIUM binası.

• RUE NEUVE: monopolynin Belçika versiyonunun en pahalı sokağı yani en popüler alışveriş sokağı ;)

• İşeyen oğlan (Manneken Pis)
İşeyen kız (Jeanneke ) dan sonra bir de İşeyen köpek heykeli (Zinneke) var ki Brüksel'in yeni maskotu olmaya aday:)

•2004 adet yerel ve uluslarası bira çeşitini içinde barındıran ve Guiness Rekorlar Kitabına giren DELIRIUM VILLAGE;)

• 1958'de Belçikalı karikatürist Peyo'nun yarattığı Şirinler'i ya da Tenten(Tintin), Suske&Wiske ve Gaston Lagaffe gibi diğer Belçika klasiklerini görmek isterseniz COMICS MUSEUM Salı-Pazar saat 10:00-18:00 arası açık.

-Yudum-



(Arzu ve bizi kurtaran şemsiyesi)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder