14 Ağustos 2012 Salı

Rüzgarın İzinde

Yok, artık yazmamız lazım. Bu blogu hazırlama amacımız geçen yıl başladığımız ve bu yaz devam ettiğimiz InterRail gezilerimizdeki deneyimlerimizi aktarmanın yanı sıra iki kadın tren biletlerini alıp yola çıkmaya nasıl karar verir,bavulu nasıl hazırlar, seyahat kaça patlar gibi pratik bilgiler, yazılar ve fotoğraflarla gezmeye meyilli insanları biraz olsun harekete geçirmekti. Amaç aynı, harekete devam,yeni rotalar,yeni keşifler... Derken bir baktık isim benzerliği ne güzel bir tesadüftür ki iki genç adam,motosikletleriyle 100 ünlük bir Afrika gezisine başlamışlar... Kendilerinin cümleleriyle:


“Hello Afrika” iki motosikletli maceraperestin İstanbul’dan başlayarak, Afrika kıtasını boydan boya geçip Cape Town’da sonlanacak bir yolculuk projesidir. 100 gün boyunca 15.000 kilometre yapacağımız seyahat gerek rota seçimi, gerekse yolculuk koşulları yönünden alışılmadık ve sıra dışı olacağı için, yol hikayelerimiz de oldukça ilgi uyandırıcı olacaktır.
Bu proje motosiklet ve seyahat üzerine Türkiye’de az insanın yapabildiği bir yolculuk olacak. Maceraperestlere ve keşfetmeyi sevenlere yol gösterecek. Hedefimiz bizi takip edenlere, motosiklet sevgisini ve ruhunu aşılamak, bilmedikleri yerleri korkulur olmaktan çıkarmak. Projemizi gerçekleştirmemiz için bize vereceğiniz her türlü destek için şimdiden teşekkür ederiz.

Çok Okuyan mı, Çok Gezen mi?

Türk milleti olarak her ne kadar tarihimizde göçebe bir kültür yatıyor olsa da Anadolu’ya geldikten sonra bunu unuttuğumuz bir gerçek. Oysa ki gezmek demek farklı kültürleri tanımak demek. İlginç coğrafyaları keşfetmek, dünyada ne kadar farklı yaşam şekilleri olduğunu görmek, yeni kültürlerle tanışmak demek. Kısacası gezmek demek dünyayı tanımak demek.
Bu projeyi mümkün olduğunca çok kişi ile paylaşarak, takipçilerimizde dünyanın farklı coğrafyalarına yönelik merak uyandırmayı amaçlıyoruz.

İşte her gün keyifle Facebook ve Twitter'dan takip ettiğimiz bu heyecana siz de ortak olun istedik. Bir bakın isterseniz ;



Keyfiniz bol, yolunuz açık olsun Rüzgarın İzindeki'ler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder